17. marraskuuta 2010

Koirani upi uupee uppis uppponalle!



Upponalleni, eli Uppis on tässä kuussa viisivuotta täyttävä komea punainen cairnterrieri uros. Uppis tuli meille noin viisivuotta sitten 20.1.2006 luovutusikäisenä.
Varasimme uppiksen jo 2vko ennen hänen syntymäänsä, tai no varasimme '' punaisen uroksen '' ja sellainenhan ilmestyi. Ensimmäisen kerran kävin katsomassa upia 6.1.06 uppis oli kamalan pieni, vain kämmenen kokoinen ja se tykkäs nukahtaa syliin. Kävimme katsomassa uppista monet kerrat sen jälkeenkin, joka oli mielestämme upin kotiutumisen kannalta hyvä asia. Ja niin se olikin, heti ekana iltana uppis mietiskeli isoja peilejä ja nuoli niitä, raukka luuli varmaan sisarusten olevan siellä:( Kuitenkin kaikki meni jo kohta leikiksi ja jo ekana pivänä. Ensimmäisen yön nukuinkin uppiksen kanssa lattialla patjalla, ja uppis nukkui mun tyynyllä... Ensimmäistä ulkouluakaan ei tarvinnut kauaa odottaa kun innokkaana halusin viedä uppiksen jo 05.00 ulos aamulla. Oli kuitenkin pakkasta ja ulkona ei kauan voitu olla. Jo seuraavana päivänä siitä kun uppis oli saapunut meille, oli käsky ''istu'' hallinnassa ja seuraavana päivänä uppis taipui maahankin käskystä.


exNäyttely koira uppis :)

Onhan se uppis käynyt mestiksistä jo 3kuisesta, muutamassa näyttelyssäkin ollaan kuitenkin käyty, mun innostus näyttelyihin kuitenkin loppu kun uppis oli noi 1.5vuotta ja siksi sen suurempia voittoja ei ole kertynyt. Kuitenkin mn huonetta koristaa aina nämä kaksi uppiksen voittamaan pokaalia. 
Uppiksessa oli kuitenkin ainesta. Raajat oli a luokkaa ja luonne oli aina paras.
Uppis kun on väänneltävissä vaikka mihin asentoon!:D
Vaikka uppiksesta ei tullutkaan hienoa nättely koiraa, se on muuten
vaan tosi hieno koira!




Uppiksen luonne ja lempipuuhat..

Uppis on kamalan kiltti koira, ihan liian kiltti. Se kuinka se tottelee ja miten se antaa itseään välillä riepotella on aivan uskomatonta. Hyvän koiran olen kouluttanut(hehe).. Mutta osaa uppis olla itsepäinenkin. Välillä se on kuin kissa, ei tee mitään mitä käsketään, jos sitä huutaa se vaan kurkkaa taakse päin ja jatkaa matkaansa takamustaan heiluttaen. Uppis on hyvin nirso, mm lelujen ja nukkumispaikan suhteen. Lelut ei saa olla muovisia ja vinkuvia, se yhdistelmä ei ole uppiksen mieleen..  Eli tämä herra osaa olla kuningas ainesta jos sille päälle sattuu...

Ai no mistä uppis sitten tykkää? UPPIS RAKASTAA ULKOILUA!
Jota se saa valitettavasti vähemmän kuin itse haluaisi ja jaksaisi. Ulkoa tuleminen on aina yhtä hankalaa, ellei kotona ole ruokaa.. Uppis tottui siihen että kun pienenä saatettiin olla yhteen putkeen 4kin tuntia ulkona, niin miksi ei enään olla. Ja sitä sitten selittämään koiralle että kun mammalla on koulu juttuja.. Ja ihmissuhteitakin pitäisi hoidella muutenkin kun vaan tietkoneeen ja kännykän välityksellä..
NUKKUMINEN on toinen uppiksen lempitouhuista.. Aina vaa se nukkuu ja nukkuuu ja nukkuu ja nukkuu,, Jos ei olla ulkona ai leikkimässä niin uppis nukkkuu!
UPPIS KATSELEE IKKUNOISTA talvisin uppikselle on laitettu oma paikka niin että se voi katsella ikkunasta eläimiä ja ohikäveleviä ihmisiä, siellä sillä meneekin sitten pitkät tovit päivästä... Kesäsin Uppis kattelee parvekkeella ja nukkuu auringossa, hölmö kun on..





Uppis ja sen ruokavalio


Uppishan söis vaikka mitä jos sille vaan tarjottaisiin. Pienenä se oli kauheen nirso ei ees koiran naksuja syöny mut nykyään menee nekin. Uppis syö kaksi kertaa päivässä. Aamu lenkin jälkeen noin puoli desiä nappuloita ja iltalenkin jälkeen lämpimän ruuan. Joko maksaa jauhenlihaa seitiä tai koiranlihapullia kera riisi. Karkkiin uppis ei ONNEKSI ole vielä koskaan koskenut eikä toivottavasi koskekkaan, mutta viikko sitten se tais nappasta poskeensa mun 600mg ibumaxin.. Onnitteluni.




Ihaninta koko koirassani on koirani. Eli ihana eläväinen  uppis. Ja se kuinka sen kanssa voi tehdä kaikenlaista.. Uppikselle voi jutella ja se katsoo silmiin ja kääntelee samalla päätään hölmistyneenä, ihankuin se tajuisi ja kuuntelisi..


Jutut taas mistä en Uppiksessa tykkää on sen ihmeelliset diiva kohtaukset, joo just JUURI NE kävelen tässä pyllyä keikutellen ohitsesi ja sniä et voi minulle mitään IHMINEN - kohtaukset. Järkyttävää käytöstä pieneltä eläimeltä.. Muuten kaikki on onnistunut upin kanssa tähän mennessä oikein moitteettomasti!


Kukaan ei voi olla rakastamatta Uppista! Ainakun joku uusi ihminen näkee ja tutustuu uppikseen hän on heti uppiksen lumoissa ;) Sellainen se meijän pikku upi on, ihan hölmö mutta silti niin ihana! aika paljon mahtuu säkäkorkeus 28cm ja paina 8.5kg pakkaukseen, sanoisinko ;)




- Kiira ja Uppis ;)


Uppis osaa myös laulaa ;) KÄY KATSOMASSA!

5 kommenttia:

  1. olisit ny ees ladannu tänne sen uppiksen ja sun anna soida videon =D=D

    VastaaPoista
  2. AHHA NIIN VARMAAN OLIS PITÄNY! Muttakun se on siellä vanhalla koneellla :( ja en löydä sitä.. osaaatko pistäää sen sellasena hienona linkkinä tähän galleriasta :D

    VastaaPoista
  3. http://irc-galleria.net/user/kiiran/video/110820495 tossahan se :D

    VastaaPoista
  4. kopioi toi ja muokkaa tätä postausta ja sit siin ylhääl lukee linkki ni liitä siihe ni si se tulee linkkin toho postauksee :)

    VastaaPoista

Kommentithan voi olla niin negatiivisia kuin positiivisia ;---)